Fiat ubedljivo prvi na listi izvoznika! - iKragujevac


Vesti

Izvoz kompanije Fiat automobili Srbija od početka godine do kraja oktobra premašio je milijardu evra, čime je ova firma još jednom potvrdila čvrsto prvo mesto na listi najvećih izvoznika!

Prema objavljenim podacima Ministarstva finansija, izvoz FCA Srbija je za deset meseci (januar-oktobar 2015) iznosio 1,023 milijarde evra, što je daleko ispred drugoplasirane Železare Smederevo, koja je ostvarila izvoz vredan 272 miliona evra.

Treći je Tigar Tajers sa izvozom od 244,9 miliona evra, ispred Naftne industrije Srbije koja je na strana tržišta plasirala proizvode za 235,1 milion evra.

Peti najveći izvoznik je Gorenje sa realizovanim eksportom od 152,2 miliona evra, zatim Tetra Pak prodakšn sa izvozom od 150 miliona, na sedmoj poziciji je HIP-Petrohemija sa 131 milionom evra, i Hemofarm sa 127 miliona evra.

"Filip Moris operejšn", na devetom mestu, ostvario za deset meseci ove godine izvoz vredan 126 miliona evra, Jura korporejšn 110,2 miliona, Jugoimport SDPR 93,1 milionom evra, pa Impol Seval sa 92,7 miliona evra, objavilo je ministarstvo pozivajući se na podatke Uprave carina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu