KG: 10 računara za decu oštećenog sluha - iKragujevac


Vesti

Vojvođanska banka je, u okviru donatorske akcije za podršku zajednici gluvih i nagluvih u Srbiji, školi za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu, uoči minulog vikenda donirala deset računara. 

Donatorska akcija Vojvođanske banke pokrenuta je 29. septembra ove godine, na Međunarodni dan gluvih, a škola za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu je  jedna od obrazovnih ustanova koja je dobila računare.

U okviru donatorske akcije banka će uručiti ukupno više od 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu, Savezu gluvih Srbije i organizacijama gluvih širom Srbije.

 

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas doneli malo radosti ovoj školi i nadamo se da će računari doprineti još boljim rezultatima učenika ove škole i kvalitetnijim uslovima za njihovo obrazovanje.

Ova donacija je samo jedan deo naše brige prema zajednici gluvih. U okviru društveno-odgovornog poslovanja pokrenuli smo projekat 'Znakovni jezik'.

On podrazumeva obuku zaposlenih u našim filijalama da koriste srpski znakovni jezik, kako bi sutra i ovi mališani mogli da obavljaju bankarske poslove bez pomoći tumača, kazala je menadžerka za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke Zorica Džida prilikom uručenja donacije Školi za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu