Od 2016. veća sredstva za samozapošljavanje u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Konkurs "Pokreni se za posao" otvoren je do kraja februara sledeće godine, a  kroz njega podršku je do sada dobilo i nekoliko proizvdnih firmi iz Kragujevca. Dok je od početka godine podsticaje za započinjanje sopstvenog posla koristilo je skoro 160 kragujevčana.

I naredne godine Nacionalna služba za zapošljavanje će imati ovaj program, a planirano je da pojedinačna sredstva budućim preduzetnicima budu povećana. Onima koji žele da započnu ili unaprede svoj posao dostupna je pomoć iz donatorskih programa, ne samo od države.

Iako je na evidenciji nezaposlenih u Šumadiji oko 34 hiljade, odnosno u Kragujevcu više od 22 hiljade građana, retko se građani odluče da sami započnu posao.

Najavljeno je da će za aktivne mere zapošljavanja, čiji su deo i subvencije za samozapošljavanje, u 2016. biti izdvojeno 3,3 milijarde dinara, a osim državnih zainteresovanima su na raspolaganju i sredstva iz donatorskih programa.

Jedan od takvih programa je i "Pokreni se za posao" koji sprovode organizacija Eneka i kompanija Filip Moris, koji obezbeđuju sredstva od 240 hiljada dinara koja mogu koristiti početnici ili oni koji žele da unaprede svoj posao u oblasti proizvodnje, zanatstva, usluga ili poljoprivrede.

Ove godine podsticaje Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji je tražilo pet, a dobilo tri hiljade građana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu