KG: Turistički informativni centar izmešten zbog renoviranja - iKragujevac


Vesti

Da li ste znali da je Turistički informativni centar (TIC) u Kragujevcu-trenutno izmešten zbog gradjevinskih radova, jedan od najstarijih turističko-informativnih centara u Srbiji...?

Na lokaciji gde se danas nalazi TIC, nekada je bio pasaž - prolaz koji je privremeno pregrađen i gde je 1985. godine počeo da radi današnji TIC.
Direktorka Gradske-turističke organizacije „Kragujevac“ Snežana Milisavljević ističe da je centar koji sada broji više od 500 artikala, počeo kao suvenirnica sa oko 20 suvenira. Godišnji promet je blizu 2 miliona dinara, a tome doprinosi veliki broj vodičkih usluga.
Ove godine, kada TIC slavi jubularnih 30 godina od svog nastanka, započeto je renoviranje ovog objekta, prema projektu koji finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a koji realizuje Gradska stambena agencija iz Kragujevca. Građevinske radove renoviranja koji će trajati do kraja decembra, izvodi firma “Simon inženjering“, a uložena su sredstva u iznosu od 2 i po miliona dinara.
Zbog izvodjenja radova, TIC je privremeno izmešten u ul. Zorana Djindjića broj 7, u prostorijama Šuamdija sajma, preko puta Gradskog doma. Centar je otvoren radnim danima od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 15 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu