KG: Porodice u nemaštini nepristupačne Crvenom krstu za dodelu obroka - iKragujevac


Vesti

Po rečima čelnika Crvenog krsta, okolna sela grada Kragujevca kao i sami meštani grada i to u broju većem od 1.000 iz različitih razloga nisu u mogućnosti da sebi obezbede pravilnu ishranu. 

,,Narodna kuhinja Crvenog krsta”, koja ima ograničen broj distributivnih centara, za korisnike na većoj udaljenosti je nedostupna uptavo zbog kilometraže, pa neki korisnici su prinuđeni da pešice prelaze i do nekoliko kilometara kako bi došli do najbližeg distributivnog centra. Crveni krst trenutno čini sve da nabavi vozilo kako bi se tim ljudima isporučio topli obrok iz projekta ,,Viškovi hrane".
Po rečima čelnika, topli obrok je prvenstveno neophodan za 40 starih, bolesnih, polupokretnih i nepokretnih siromašnih ljudi iz seoskih sredina, kao i za 150 lica iz prigradskih naselja koja imaju minimum socijalne sigurnosti i žive u nemaštini.U nepovoljnoj finansijskoj situaciji živi još oko 180 uglavnom višečlanih porodica, jer imaju minimum socijalne sigurnosti i naseljavaju prigradska naselja. Crvenom krstu neophodno je vozilo kako bi se približilo tim ljudima i distribuiralo im topli obrok iz projekta. Govori se o projektu u okviru kog Studentski centar, Učenički dom ,,Artem", Gerentološki centar i Zavod za zbrinjavanje odraslih ,,Male Pčelice" doniraju Crvenom krstu tople obroke koji u tim ustanovama nisu utrošeni. Ovim projektom, od juna prošle godine do danas prikupljeno je 13.850 obroka, odnosno, hranom je obezbeđeno 200 porodica koje su jednom sedmično doble topli obrok.
 Povoljna okolnost je ta što interesovanje za učešće u ovom projketu pokazuju i pekare, restorani i veleprodajni objekti.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu