Šoping centar Kragujevac Plaza: ZAUSTAVIMO EPIDEMIJU DIJABETESA! - iKragujevac


Vesti

Šećerna bolest tip 1 javlja se kod osoba mlađih od 30 godina. Ovaj neizlečivi poremećaj metabolizma, nažalost, ne zaobilazi ni najmlađe.

ZAUSTAVIMO EPIDEMIJU DIJABETESA! - Od 12. do 14. novembra u soping centru Kragujevac Plaza se obeležava – Svetski dan borbe protiv dijabetesa!
Očekuju vas raznovrsni zabavni sportsko-rekreativni sadržaji za decu i odrasle, zatim besplatna merenja nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska i bodi mas indeksa (BMI), kao i zdravstvene radionice gde ćete pored konsultacija sa lekarom specijalistom naučiti kako da brojite ugljene hidrate ili kako se koriguje insulinska terapija kod osoba sa dijabetesom tipa 1.

Pridružite se u borbi – “Sportom protiv dijabetesa” sa  ciljem, da se pokaže kako je moguće voditi normalan, aktivan i sportski život sa ovom bolešću.
Nikada nije kasno da počnete da vodite računa o svom zdravlju i njegovoj zaštiti, ali što pre to bolje, jer će vam to produžiti život. U protivnom, izlažete se opasnosti od amputacije i dijalize, a opasnost od gubljenja vida biće znatno smanjena"
Oboleli od dijabetesa danas imaju na raspolaganju razna tehnološka pomagala, od pumpica za insulin do gotovo bezbolnog kontrolisanja nivoa šećera u krvi.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu