Gradonačelnik Nikolić počeo seriju poseta kragujevačkim privrednicima - iKragujevac


Vesti

Seriju poseta privrednicima, gradonačelnik Radomir Nikolić započeo je obilaskom kompanije “Goma Line” u Petrovcu, koja je jedini domaći dobavljač fabrike Fijat automobili Srbija, preko kompanije Sigit. 

Cilj posete bilo je bolje upoznavanje sa poslovanjem kompanije i razmena ideja u oblasti privrednog razvoja Grada u budućnosti.
U razgovoru sa generalnim direktorom firme Nenadom Cvetkovićem gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da postoje situacije kada Gradska uprava mora da izađe u susret i da će Grad učiniti sve što može da firma ostane u Kragujevcu i proširuje svoju delatnost.

Od mašinskih inženjera do ostalog stručnog kadra, radnici ove firme predstavljaju spoj iskustva i mladosti. Kompanija trenutno zapošljava 138 radnika i ima potrebu da proširi svoje kapacitete. 

Trenutno radimo isporuku za tri Fijatove fabrike u Italiji, a nedeljno izvozimo i za dve Poljske firme. Otvara nam se veliko tržište i prostor za napredak – rekao je Nenad Cvetković.

Nikolić je obišao proizvodni pogon, alatnicu i radionice. Cilj poseta domaćim kompanijama je analiza poslovnog okruženja i stvaranje boljeg ambijenta.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu