Posle 13 godina učenici OŠ "Svetozar Marković" opet imaju salu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Učenici osnovne škole "Svetozar Marković'' dobili su posle 13 godina odgovarajući prostor za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

"Posle 13 godina smo vratil salu u prvobitno stanje, vratili joj stari sjaj. Krećemo sa nastavom fizickog'', rekla je tatjana Marinković, direktorka OŠ "Svetozar Marković". 

Muke su počele kada je 2002. godine sala za fizičko pregrađena u dvospratni objekat, čime je škola dobila desetak minijaturnih učionica u koje su smeštani đaci čiji su se roditelji odlučili za celodnevni boravak. Tadašnji direktor škole Mile Stanić ovaj korak je pravdao velikim interesovanjem roditelja za upis dece u školu „Svetozar Marković”. Školski bazen, nastava u jednoj smeni, celodnevni boravak organizovan do trećeg razreda svakako su privlačili veći broj učenika.

Zadovoljstvo učenika podelio je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koji se podsetio da je u ovu salu dok je bila u boljem izdanju 80-tih godina dolazio na časove fizičkog i trenirao karate.

"Uspeh je što smo uspeli da renoviramo fiskulturnu salu u školi Mirko Jovanović, sada Svetozar Marković, ne smemo da stanemo idemo dalje. U drugoj fazi osposobićemo nekoliko novih učionica u školi "Svetozar Marković" da bi ste, vi klinci, imali gde da se pravilno razvijate i učite'', rekao je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

Nedavno je, ta sablasna metalna konstrukcija, opasnost po bezbednost dece, uklonjena iz dvorišta škole. Staroj sali je vraćena namena.

Adaptacija fiskulturne sale je prva faza ulganja u skolu "Svetozar Marković a plnirana je i druga u kojoj će se gtraditi novo krilo sa 6 učionica do početka naredne školske godine. Ukupna vrednost ove investicije je oko 30 miliona dinara od čega je grad izdvojio 25 miliona a ministatsrvo prosvete 5 miliona.

U narednoj godini biće realizovane i investicije u energetsku efikasnost u školi Moma Stanojlović i Tehničkoj u Kragujevcu kao i školi u Kniću.

 

 
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu