SKANDAL: Priča o gladnim devojčicama u Kragujevcu izmišljena?! - iKragujevac


Vesti

Maja Paunović, zdravstvena radnica iz Kragujevca, na svom Fejsbuk profilu podelila je priču o maloletnim devojčicama čija majka boluje od teške bolesti, zbog čega ih je otac napustio, pa su sad prepuštene same sebi. Roditelji tako ne misle!

U ovom članku se nećemo baviti "uzbunjivačem" ili zabrinutim medicinskim radnikom već načinom na koji je uzbunjena cela Srbija.

Medicinska sestra je podelila svoje razmišljanje o jednom incidentu koji se dogodio na času FIZIČKOG. Naglašavamo da se dogodilo na času fizičkog jer je upravo ta fizička aktivnost deteta mogla da bude uzrok malaksalosti a i slabosti deteta, a i zato što dete nije doručkovalo. 

Nakon svega, medicinski radnik nastavlja sa opisom incidenta gde kaže kako se radi o devojčici koja ima majku koja je obolela od multiple skleroze. Tačno, ima. Proverili smo informaciju. Sofija Ž. jeste bila profesorka u istoj školi do pre dve godine kada se razbolela i od tada je u invalidskoj penziji. Tačno je da žive samo od penzije njihove majke, a koja je sada dok pišemo, smeštena u KC Kragujevac.

Priča se nastavlja, gde Maja Paunović medicinska sestra Hitne pomoći kaže da ih je otac ostavio kada se majka razbolela i od tada nema ko da brine o njima.

Otac Dragan Ž. tvrdi da deca nisu ni gladna ni bosa i da ta ista deca trenutno žive sa njim. Bez obzira što je ostao bez posla u Namenskoj ni jednog trenutka nije dozvolio da deci fali bilo šta. 

Znači, otac ih nije napustio i deca žive sa svojim ocem. Niko ih nije napustio. 

Šta je onda istina?!

 

Istina je da ova kragujevačka porodica ima finansijskih poteškoća, kao što ima i još mnogo takvih porodica u Kragujevcu i treba im se pomoći ali je istina da su oboje brižni roditelji a ne monstrumi koji ne žele da brinu o svojoj deci.

Istina je da ova deca idu u školu a svi mi znamo da za školu su potrebne knjige, odeća i minimalna briga da bi se deca uopšte izvela na pravi put, ali ako su deca gladna i ako se ne hrane već par dana, zar bi bilo (ne)logično da ta deca uopšte idu u školu?!

Istina je da postoji Centar za socijalni rad, a medicinsko osoblje kao i nastavnici osnovne škole (u kojoj se dogodio incident) imaju dužnost da prijave (ne)brigu o deci odgovarajućim državnim institucijama.  A posebno nije trebalo otkrivati gde deca idu u školu i njihova imena ponjimati na društvenim mrežama.

Kome je u interesu da stvara paniku i širi sliku o Kragujevcu kao dolini gladi i beznađa?

Bili smo svedoci iskopavanja crvenoarmejaca i naših pokojnih prijatelja i rodbine a na kraju od toga nije bilo ništa istina.

Bili smo svedoci izbacivanja majke pokojnog heroja iz stana za socijalno ugrožene a na kraju od toga nije bilo ništa istina.

I na kraju, imamo ovu potresnu sliku o gladnoj deci naočigled svih nas, i ako je samo delić toga tačan,onda sve nas treba da bude sramota jer smo tako nešto dozvolili. Ali po svemu sudeći malo je istine u ovoj priči ...

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu