U Kragujevcu održan "Porter show" - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je ovog vikenda bio modna prestonica Srbije .Prvi Porter show u našoj zemlji organizovali su modni fotograf Đorđe Bukvić i Udruženje MLADI. U pivnici Alekstus stotinak zvanica moglo je da uživa u modnom i muzičkom performansu.

Naime, Porter je prepoznatljiv po tome što najbolje dizajnere predstavlja na nekomercijalni način jer se posebna pažnja obraća na muzičke i svetlosne efekte, scenografiju i koreografiju modela, i svake godine ima drugu tematiku.

 "Inspirisani srednjovekovnim zamkom ove godine smo zbog rustičnog duha koji nosi, za prostor održavanja Porter-a izabrali pivnicu Alektus, objašnjava Bukvić i dodaje da s obzirom da je ovogodišnji Porter protekao odlično već ima za interesovanih sponzora za naredni ovakav događaj". Ovaj modni događaj zatvorenog je tipa i okuplja dizajnere, saradnike, medije, blogere, modele.

Ono štoovogodišnji Porter show dodatno izdvaja od sličnih modnih manifestacija jeste i njegov humanitarani karakter.

Naime sredstva koja su prikupljena na samoj reviji biće donirana obdaništu u Korićanim koje je u lošemstanju.

,, Želeli smo da ovom manifestacijom pokažemo da moda i humanost svakako idu zajedno. Prepoznatiljiv stil Udružea MLADI za prethodnih sedam meseci postojanja upravo je bio da sve humanitarne akcije budu drugačije i kreativne“, kaže Bogdan Ristić predsednik Udruženja MLADI i napominje da je ova organizacija do sada kroz različite akcije prikupila blizu 70 000 dinara koji su upućeni onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Porter su podržali i u njemu učestvovali Sirogojno Style Company, kragujevački Bulevar, Tamara Jarić, Amina Hasanbegović, MATES by Saša Stević i Marko Ilijev, Branka Ćaćić i Lada Dragović.

Manifestaciju je obogatila i talentovana dizajnerka SlađanaZlatanović koja je posebno za ovu priliku napravila i izložila dizajnerske lutke Amine Hasanbegović i Tamare Jarić. Grad Kragujevac je podržao ovu manifestaciju a Ofra Cosmetics bila je generalni pokrovitelj.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu