Radomir Nikolić potvrdio da grad spremno dočekuje zimu - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, sa velikom sigurnošću potvrdio je da sve javne komunalne službe na teritoriji Kragujevca dočekuju zimu potpuno spremno. 

V.d. direktora ,,Čistoće“, Radosav Matić izjavio je da je to preduzeće obnovilo kompletnu mehanizaciju neophodnu za uklanjanje snega na ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima- 5 za čišćenje gradskih ulica i 4 za seoska područja su ispravna, kao i druge građvinske mašine kojima će rukovoditi 11 ekipa sa 110 radnika. Radnici će biti na raspolaganju 24 časa. Soli za posipanje puteva ima u zalihama, ukupno 1200 tona soli i agregata, u toku je nabavka još 1800 tona soli i 2600 tona kamenog agregata. Napravljen je i plan za čišćenje ulica, trgova i trotoara u ukupnoj dužini od 500 kilometara.
U slučaju pojačanog inteziteta padavina, članovi Štaba za vanredne situacije usvojili su odluku o određivanju osposobljenih pravnih lica. Dakle, izmenom postojeće odluke Gradskog veća daje se mogućnost Štabu da posebnom naredbom angažuje tri preduzeća i to: Marko trans cargo, Trn sistem i Korman put sa kojima će grad zaključiti poseban ugovor.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu