KG: Smanjen broj korisnika novčane socijalne pomoći - iKragujevac


Vesti

Novčanu socijalnu pomoć u Kragujevcu je u prvih 9 meseci ove godine dobilo 7.884 korisnika, što je manje u odnosu na isti period prošle godine kada je to pravo ostvarilo 8.358 pojedinaca i porodica. Ovo je izjavila danas portparol kragujevačkog Centra za socijalni rad Snežana Stevanović.

"Razlozi smanjenja korisnika novčane socijalne pomoći su ostvarivanje prava na penziju, zasnivanje radnog odnosa, angažovanje po programu javnih radova, kao i saznanje o posedovanju imovine u drugoj opštini", izjavila je Stevanović.

Kako navodi , korisnici novčane socijalne pomoći u Kragujevcu čine 4,4 odsto populacije od ukupnog broja stanovnika u ovom gradu, u kojem, prema popisu iz 2011. godine, živi 179.417 stanovnika.

"Među korisnicima novčane socijalne pomoći u ovoj godini je 2.482 dece, 827 mladih, 4.345 odraslih i 230 starijih", navela je Stevanović i podsetila da je reč o pomoći koja se isplaćuje iz republičkog budžeta.

Ona je dodala da se sredstvima koja se obezbeđuju iz gradskog budžeta isplaćuje jednokratna novčana pomoć, i da ju je u ovoj godini dobilo 2.234 pojedinaca i porodica, što je takođe manje u odnosu na isti period prošle, kada je pravo na tu pomoć ostvarilo 2.860 korisnika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu