Konačno rešavanje statusa 53 porodice u Koloniji - iKragujevac


Vesti

Na predstojećoj sednici gradskog paralmenta, koja je zakazana za petak 23.oktobar, odbornici bi, pored ostalog trebalo da se izjasne o predlogu Odluke o načinu i pribavljanju nepokretnosti u procesu realizacije programa raseljavanja Stare radničke kolonije.

Usvajanjem ove odluke trebalo bi da se obezbedi trajno rešenje stambenog pitanja za više od 50 porodica. Iako je bilo planirano da se na dnevnom redu nađe i rebalans budžeta o ovoj temi će se najverovatnije raspravljati na sledećem zasedanju, početkom novembra, rekao je gostujući u Hronici TV Kragujevac predsednik Skupštine grada Milan Urošević.

''Iako je ranije bilo najavaljeno da će glavna tema ove sednice Skupštine grada, koja je pominjana da bude zakazana za 16.oktobar, a zakazana je za 23.oktobar, biti rebalans gradskog budžeta, do toga ipak nije došlo. Pre svega zbog pokušaja da se naprave dogovori sa poveriocima i poslovnim bankama o eventualnom reprogramu velikih dugova o kojima svi pričamo u proteklom periodu. Nema rebalansa na ovoj sednici ali očekujem da to bude tema naredne sednice gradskog paralmenta početkom novembra'', rekao je Urošević.

Najvažnija tačka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta na predstojećoj sednici odnosi se na raseljavanje Stare radničke kolonije. Kako je pojasnio predsednik Skupštine grada Milan Urošević više uprava, načelnika tih uprava i Sekretarijat za poslove Skupštine grada, u proteklom periodu, radili su na ovoj Odluci koja konačno rešava status 53 porodice u Koloniji. ''To su porodice koje od 2009.godine imaju privremena rešenja o smeštaju i konačno će i trajno biti rešen njihov status. Time i grad Kragujevac dobija jednu atraktivnu lokaciju koja će kasnije, eventualno, biti moguća da se ponudi i potencijalnim investitorima'', rekao je Urošević.

Ocenjući rad lokalnog parlamenta u predhodnom periodu Urošević je rekao da je Skupština grada i u ranijem periodu, kao i u proteklih godinu dana kada je došlo do promene gradske vlasti, funkcionisala jako dobro. ''Ne mislim pri tom samo na period kada sam ja obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine grada i sada kada obavljam funkciju predsednika gradskog parlamenta. Dva odbornička mandata su iza mene tako da mogu da govorim da je Skupština grada možda jedan od najboljih delova sistema koji je uvek dobro funkcionisao i omogućavao izvršnoj vlasti da radi najbolje u interesu građana Kragujevca'', zaključio je, gostujući u Hronici TV Kragujevac predsednik Skupštine grada Milan Urošević. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu