Kragujevački mališani obeležili "Svetski Dan pešačenja" - iKragujevac


Vesti

Mališani kragujevačkog vrtića "Poletarac", sa svojim vaspitačicama, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, organizovali su šetnju do Velikog parka i tako obeležili "Svetski Dan pešačenja". Obeležavanje "Svetskog Dana pešačenja" imalo je za cilj da istakne značaj pešačenja kao najzdravijeg načina rekreacije.

Većina mališana već se bavi nekim sportom, a kako sami kažu, uživaju i u svim vidovima fizičke aktivnosti koje za njih organizuju vaspitači. U Predškolskoj ustanovi veliki značaj se pridaje fizičkoj aktivnosti mališana i uvek se priključuju akcijama poput ove sa ciljem da se deci od najmlađeg uzrasta ukaže na značaj rekreativnog bavljenje sportom.

Svetski dan pešačenja ustanovljen je pre skoro dve decenije na inicijativu Svetske asocijacije sportista, kojoj se priključila Svetska zdravstvena organizacija kroz globalnu inicijativu Kretanjem do zdravlja.

Stručnjaci ističu da je pešačenje najzdraviji način rekeracije. Odraslim osobama se preporučuje minimum 30 minuta umerene fizičke aktivnosti dnevno, dok je deci za pravilan rast i razvoj potreban minimum jedan sat.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu