Prva tehnička škola proslavila 74 godine postojanja - iKragujevac


Vesti

U prisustvu predsednika Skupštine grada Kragujevca Milana Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za sport Nikole Uroševića, predstavnika Školske uprave, drugih kragujevačkih škola, nekadašnjih učenika i profesora, u Svečanoj sali Prve tehničke škole danas je održana prigodna svečanost kojom je obeleženo 74 godina postojanja ove obrazovne institucije.

Pozdravljajući prisutne goste, kolektiv i učenike škole, direktor Prve tehničke škole, Nenad Andrić, rekao je da se od prošlog 19. oktobra do danas radilo na konstantnom stručnom usavršavanju zaposlenih, projektima i uvođenju inovacija.

 Najvažnije od svega je da vodimo računa o napredovanju učenika i dajemo sve od sebe da obezbedimo njihov napredak i da on bude što intenzivniji. Prva tehnička škola je u poslednjih godinu dana dobila i novo ruho-promenjena je kompletna stolarija, koja nije menjana od nastanka škole, renoviran je veći broj učionica i kabineta, sređeni su učenički toaleti.Ne treba zaboraviti ni uspehe koje su postigli kako učenici tako i profesori Prve tehničke škole. Iako je, bilo mnogo uspeha u poslednjih godinu dana, svi u ovoj školi okrenuti su budućnosti u kojoj ih čeka još mnogo posla – istakao je Andrić.

Učenici dramske sekcije Prve tehničke škole izveli su predstavu „20 srpskih podela“ po tekstu Duška Kovačevića.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu