Masovni odlazak radnika " Zastave kamiona" - iKragujevac


Vesti

 Sporazumni raskid radnog odnosa sa fabrikom, uz jednu od tri opcije iz ponuđenog socijalnog programa, do juče je, potpisalo 163 od ukupno oko 240 preostalih radnika "Zastave kamiona".

 Iako je, potpisivanje socijalnog programa u Kamionima trebalo da bude završeno , ima indicija da bi rok za dobrovoljni odlazak iz fabrike, za koji se nedavno izjasnilo blizu 200 "kamiondžija",mogao da bude produžen do sredine sledeće nedelje.

 U fabrici smatraju da će taj rok najverovatnije biti produžen, kako bi se omogućilo svim radnicima da ispune pravne formalnosti kojima je uslovljen odlazak iz fabrike, uz otpremnine iz socijalnog programa. Radnici Zastave kamiona, koji su se izjasnili za socijalni program, morali su, ili moraju, pre njegovog potpisivanja, da povuku tužbe kojima traže isplatu zaostalih zarada, ili parafiraju sporazum kojim odustaju od svojih potraživanja do kraja maja naredne godine.

Agencija za privatizaciju početkom meseca raspisala je novi javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za kupovinu Zastavinih fabrika kamiona, automobila i specijalnih vozila iz Sombora. Potencijalni kupci ili zainteresovani za strateško partnerstvo sa ovim fabrikama Agenciji treba da dostave pismene ponude do 4. novembra. Rok za privatizaciju Zastavinih fabrika, koji teče od raspisivanja javnog poziva je 105 dana. Na prvi,  javni poziv za privatizaciju javilo se 12 inostranih kompanija, a odskora među njima je i ruski GAZ. Većina zaposlenih  ne veruje u budućnost svoje fabrike. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu