Zakazana 33. sednica Skupštine grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević i zamenik predsednika Slavica Kominac održali su jutros konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je predsednik Milan Urošević zakazao XXXIII sednicu gradskog paralmenta za petak 23.oktobar sa početkom u 9 časova.

Na predstojećoj sednici gradskog parlamenta odbornici će razmatrati predloge akata iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja i to plan generalne regulacije ''Naselja Erdoglija-Bagremar'' kao i planove detaljne regulacije ''Naselja Licika'' i ''Dela gradskog centra, blok Stara toplana-potes na uglu ulica Nikole Pašića i Ljube Tadića''.

Skupština grada treba da se izjasni i o predlogu odluke o načinu i pribavljanju nepokretnosti u procesu realizacije Programa raseljavanja ''Stare radničke kolonije''. Usvajanjem ove odluke, kako se čulo na današnjim konsultacijama sa šefovima odborničkih grupa, omogućiće se da svi oni stanovnici Kolonije koji imaju rešenja o privremenom obezbeđivanju smeštaja uđu u svoje stanove u lamelama A1 i A2 pored škole, kao i u druge stambene jedinice na lokaciji Stara Radnička kolonija. Na taj način obezbediće im se trajno rešenje stambenog pitanja. Pred odbornicima Skupštine grada na 33.sednici naći će se i finansijski izveštaji javnih i javno komunalnih preduzeća za 2014.godinu kao i predlozi Odluka o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja za 2015.godinu JKP ''Zelenilo'', JP ''Direkcija za urbanizam'' i JP ''Radio televizija Kragujevac''.

Gradski parlament sledećeg petka razmatraće i predlog Odluke o uslovima i postupku pretvaranja prava dugoročnog zakupa građevinskog zemljišta u pravo svojine (konverzija zemljišta ), predlog Odluke o taksi prevozu kojom se vrši usklađivanje sa novim Zakonom o drumskom saobraćaju, i predlog Odluke o izmenama odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Ukoliko odbornici usvoje ovu Odluku depozit u postupku licitacije građevinskog zemljšta sa 30 biće smanjen na 10 %.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu