Meggle napušta Kragujevac?! - iKragujevac


Vesti

     U pojedinim kragujevačkim hipermarketima pročula se, navodno pouzdana informacija, da je nemačka kompanija Meggle prodala kragujevačku Mlekaru drugom investitoru, te da napušta Srbiju.
IKragujevac Vam prenosi kako stvari zaista stoje!

     U menadžmentu mlekare, međutim, demantuju da Meggle odlazi iz Kragujevca. Direktor Meggle Srbija Aleksandar Nedeljković u pisanoj izjavi našem listu tvrdi da "nije tačno da se Meggle povlači iz Srbije", već je tačno "da firma posluje i da ima dugoročne planove na teritoriji Srbije".

Iz Meggle Srbija potvrđuju da se u toj kragujevačkoj firmi radi punim kapacitetom, i da je u toku realizacija ozbiljne investicije koja treba da unapredi poslovanje preduzeća. Saznajemo da se gradi novi objekat koji će da obezbedi povećanje proizvodnih kapaciteta, na tome je trenutno angažovano oko 140 radnika, koji imaju redovne i pristojne plate. Krajem prošle i početkom ove godine imali su smanjenje broja zaposlenih, ali je nakon povećanja proizvodnje i proširenja proizvodnog asortimana zaposlen određen broj novih radnika. Mlekara prerađuje preko 100 tona mleka dnevno, a više desetina proizvoda od mleka se, osim u Srbiji, prodaju i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini.

Mlekaru "Mladost"iz Kragujevca, krajem prethodne decenije, nakon propale privatizacije, kupila je beogradska firma SILBO, koja je u decembru 2010. potpisala ugovor sa kompanijom Meggle o privatizaciji kragujevačke fabrike. Sredinom marta 2011. mlekara Mladost i formalno je preuzeta i već u julu promenila naziv u Meggle Srbija. Nemci su u rekonstrukciju i osavremenjavanje kragujevačke mlekare uložili više miliona evra.

Nemačka kompanija Meggle, inače, osnovane je 1877. i slovi za jednog od najvećih proizvođača mleka i mlečnih proizvoda u Evropi. Prerađuje oko 750 miliona litara mleka godišnje i ima više od 2.600 zaposlenih u pogonima širom sveta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu