Danas u Topoli otvorena jedna od najmodernijih vinarija - iKragujevac


Vesti

U okviru manifestacije "Oplenačka berba" u Topoli danas je svečano otvorena jedna od najmodernijih vinarija u Srbiji. Zajedničkim rusko-srpskim ulaganjem novih vlasnika obnovljeni su kapaciteti vinarije PIK "Oplenac" koja postoji od 1953. godine.

Iz savremenih podruma "Oplenca" ove godine će izaći više od 700 hiljada litara vina, a za 4 godine očekuje se pun kapacitet proizvodnje od 5,5 miliona litara.

Veruje se da će nova vinarija dati pun zamajac razvoju vinogradarstva i voćarstva kao i promociji turističke ponude ovoga kraja.

PIK "Oplenac" u Topoli koji je izgradjen 1953. godine obnovljen je sredstvima vlasnika koji su prošle godine kupili ovu vinariju, uložili do sada 3 miliona evra u renoviranje i vinarija spada medju najmodernije u Srbiji.

Početak novog života starog vinskog podruma obeležila je svečanost u okviru manifestacije 52. Oplenačka berba prisustvu brojnih zvanica.

Dominantna će biti komercijalna vina dok će luksuzna činiti 15 odsto proizvodnje. U vlasništvu Olenca je 47 hektara pod vinogradima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu