RODITELJI OPREZ: Televizija uči decu da budu promiskuitetni i pijani?! - iKragujevac


Vesti

Današnja deca nemaju pojma kako su nekada njihovi vršnjaci prolazili u školi, odnosno na koji način su kažnjavani zbog neposlušnosti i nestašluka.

Deca svih uzrasta svakodnevno gledaju aktuelne serije, tabloidne sadržaje na televizoru. Ne slušaju radio i ne kupuju novine, ali svi imaju profile na Fejsbuku, igraju igrice i provode vreme na mobilnim telefonima. 

Deca kod kuće gledaju ono što prate njihovi roditelji. Svi uzrasti u školi svakodnevno gledaju aktuelne serije. Čak, organizuju svoje vreme u skladu sa terminima emitovanja. Deca se u školi igraju na osnovu tih serija. Znaju imena svih likova i definišu ih kao "dobre i loše". Zbog ličnih života glumaca iz pomenutih serija, uglavnom devojčice, kupuju žutu štampu i tabloide, a i to im je najčešća pretraga na internetu. 

Raste i materijalistički mentalitet među mladima: brojke pokazuju da sve veći broj dece (59 posto) želi da poseduje firmirane proizvode koji će ih obeležiti kao drugačije. Podaci koji će nesumnjivo biti najkorisniji oglašivačkoj industriji su oni koji pokazuju da daleko veću moć imaju mlađi članovi porodice od svojih roditelja.

Razni koncepti „modernosti“ koji se kroz razne stereotipe o mladima proturaju kao novi poželjni modeli ponašanja. Jedna kompanija, na primer, u svojoj reklamnoj akciji ovih dana poziva mlade ljude da fotografišu svoje tetovaže i svoje pirsinge, a „najbolji“ će kao nagradu dobiti kompjuterske igrice, mobilni telefon ili neku sličnu modernu i prestižnu igračku.
Normalnom čoveku se od ovoga diže kosa na glavi – nije teško pretpostaviti da će neka deca potrčati da se tetoviraju ili buše obraze, da bi dobila kompjuter na poklon.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu