Obeležen Dan osoba sa autizmom - iKragujevac


Vesti

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom uz podršku grada Kragujevca obeležilo je juče u Pešačkoj zoni Evropski dan osoba sa autizmom. U centru grada je održana prodajna izložba kreativnih radova, nastalih u kreativnim likovnim radionicama koje organizuje udruženje i podeljen promotivno propagandni materijal uz aktivno učešće osoba sa autizmom.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom na ovaj način nastoji da lokalnoj zajednici predstavi kreativne potencijele naših sugrađana, osoba koje imaju neki od poremećaja iz autističnog spektra i da doprinese da oni lakše pronađu svoje mesto u društvu.

Inače preciznih podataka koliko je u Srbiji osoba sa autizmom nema, procena je nekoliko hiljada, uz napomenu da je autizam kao razvojni poremećaj u velikoj progresiji u Srbiji, jer se na 68 dece, rađa jedno autistično.

U želji da pomogne porodicama osoba sa autizmom, grad je pored redovnog finansiranja programskih aktivnosti Udruženja za pomoć osobama sa autizmom Kragujevac, prvi put ove godine finansirao realizaciju projekta ''Asistent u porodici'' čime će se omogućiti veća funkcionalnost porodica, a samim tim i kvalitetniji standard života.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu