Trka "Za srećnije detinjstvo" održana danas u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U okviru Dečje nedelje koja se svake godine organizuje, danas je održana trka ''Za srećnije detinjstvo'' u Kragujevcu.

Ovu humanitarno rekreativnu manifestaciju organizuje Crveni krst, a pokrovitelj je Grad Kragujevac. Moto 30. trke bio je "Imamo cilj dođi na start".

Manifestacija za srećnije detinjstvo ove godine okupila je veliki broj dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, koji su učestvovali u trci, čiji je start bio ispred zgrade Skupštine grada.

U trci za đake od prvog do četvrtog razreda prvi je na cilj stigao Stefan Radić iz Osnovne škole Vuk Karadžić, a u kategoriji od petog do osmog razreda, najbolji je bio Petar Dimitrijević iz Osnovne škole Dositej Obradović.

U trci Ciciban na pešačkoj stazi ispred Skupštine grada takmičili su se predškolci iz kragujevačkih obdaništa, a održano je i takmičenje u vožnji biciklama.

Cilj ove jedinstvene akcije Crvenog krsta Srbije je da se prodajom učesničkih brojeva po ceni od 50 dinara, ali i obezbeđivanjem sredstava od sponzora, prikupi što više novca za pomoć deci i omladini.

U okviru trke održan je i niz zabavnih i edukativnih aktivnosti. Za bebe uzrasta do 9 meseci, ali i predškolce, organizovan je pregled zubića i saveti za roditelje. Za pobednike trke, po kategorijama, obezbeđeni su pehari i medalje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu