Veroljub Stevanović: Propustio sam da ažuriram prijavu o imovini - iKragujevac


Vesti

Bivši  gradonačelnik  Veroljub Stevanović izjavio je danas da je, zaključno sa 2014. godine, Agenciji za borbu protiv korupcije redovno podnosio izveštaj o imovinskom stanju, ali da je napravio propust što poslednju prijavu nije ažurirao kada je, kako je rekao, svrgnut sa vlasti.Strevanović je rekao da nije znao da treba da prijavi imovinu odlaskom sa vlasti.


 Znao sam da kada funkcioner dođe na vlast ima obavezu da u roku od 30 dana prijavi imovinu, a nisam znao da u istom roku to treba da uradi i odlaskom sa vlasti - izjavio je Stevanović na konferenciji za novinare u sedištu Zajedno za Šumadiju.

U njegovom slučaju, kako kaže, to znači da je do 28. novembra 2014. godine trebalo da ažurira prijavu o imovinskom stanju koju je podneo dok je bio gradonačelnik i koji tu funkciju ne obavlja do 28. oktobra prošle godine.

Stevanović tvrdi da se njegovo imovno stanje za 14 godina, koliko je bio gradonačelnik, nije "ni za jedan evro uvećalo" i pozvao novinare da dođu kod njega kući da se lično uvere u negove tvrdnje. Kaže da je svu imovinu nasledio i da se radi o 
kući u Pčelicama u kojoj je rođen, zatim jednom stanu, kao i kući u kojoj živi.

 Od majčine kuće koju sam nasledio, a koja je srušena zbog investicije u infrastrukturu, dobio sam stan i lokal. To sam prodao i podigao kredit od 22.000 evra kako bi renovirao kuću u kojoj sada živim - objasnio je Stevanović. Bivši gradonačelnik  je istakao da veruje Agenciji za korupciju koja je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neprijavljivanja imovine, smatrajući da propustom koji je napravio zaslužuje prekršajnu prijavu, ali da se neće žaliti.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu