Kragujevački kućni savet: Pokazna vežba gašenja požara i spasavanje stanara! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Udruženje skupština stanara "kragujevački kućni savet" u saradnji sa "Vatrogasno-spasilačkom jedinicom" organozovalo je u Kragujevcu taktičko pokaznu vežbu simulacije gašenja požara i spasavanje stanara u kriznoj situaciji.

Smatramo da su ovakve vežbe korisne za stanare zgrada jer na taj način uvežbavaju pravovremenu reakciju u kriznoj situaciji i pomažu vatrogascima u obavljanju njihovg posla sa sto manje materijalne štete i bez tragičnih situacija.

Takodje želimo da ukažemo na potrebu obnavljanja i kontrole hidrantske mreže u zgradama, nabavku elementarne vatrogasne opreme kao i sprovodjenje preventivnih akcija na otkalnjanju rizika od požara u zgradama.

Udruženje skupština stanara "Kragujevački kućni savet" će nastaviti sa organizovanjem ovakvih vežbi i u ostalim zgradama u gradu, a takodje je u najavi i saradnja sa službom hitne pomoći, centra za socijalni rad i drugim institucijama a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i bezbednosti u sistemu kolektivnog stanovanja.

Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji i poseti ovom dogadjaju: zaposlenima u VSJ i njihovom rukovodiocu Nenadu Miloševiću, načelniku sektora za vanredne situacije Zoranu Kočoviću, ekipi hitne pomoći i direktoru dr.Aleksandru Kličkoviću, PU Kragujevac i načelniku Goranu Živkoviću, direktoru centra za socijalni rad Momiru Boriću, MZ Lepenica, III/4 razredu učitelja Zorana Milanovića OŠ "Svetozar Marković" kao i stanarima zgrade u ul.Vojislava Kalanovića 2 i prisutnim gradjanima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu