Uskoro rešavanje svih problema Direkcije za urbanizam - iKragujevac


Vesti

 Direkcija za urbanizam uskoro postaje Regionalno preduzeće. 

Čeka se odluka Skupštine grada kao većinskog vlasnika. čime će kažu u Direkciji, biti rešeni problemi i sa kašnjenjem plata ,ali će biti i obezbeđeno stabilno poslovanje.
Čim Direkcija za urbanizam bude transformisana u Regionalno preduzeće, što bi Skupština grada trebalo da usvoji na sednici do kraja godine, problemi ovog preduzeća i zasposlenih kojima već dugo kasne plate, će biti iza njih. Takva su očekivanja  direktora  ovog gpreduzeća Aleksandar Milanovića. On navodi  da Direkciju u narednom periodu očekuje veliki broj poslova i obaveza prema opštinama - budućim suosnivačima. Kako je rečeno, Direkcija za urbanizam biće zadužena za planiranje na teritoriji 12 opština Centralne Srbije. U skladu sa tim obimom posla, broj od 52- oje zaposlenih biće nedovoljan.

I pored toga što se zaposlenima u Direkciji duguje 9 zarada, preduzeće je u 2014. godini poslovalo pozitivno, bez dugova prema ostalim poveriocima. Kako navodi direktor i zakasnele plate bi trebalo da budu isplaćene uskoro.

Milanović ističe da odluka o osnivanju Regionalne direkcije nije neko iznuđeno rešenje, već vrlo smišljen i afirmativan odnos kojim će se ostvariti bolje pozicioniranje grada Kragujevca, kao regionalnog centra na nivou Srbije.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu