KG: Nova saradnja firme Zastava vozila sa inostranim proizvođačima - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka firma Zastava vozila otpočela je pregovore sa fabrikom lakih komercijalnih vozila GAZ grupa iz Nižnjeg Novgoroda.

Predstavnici Zastave vozila boravili su u Rusiji gde su i započeti razgovori o eventualnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa ruskom kompanijom.
Za sada postoji obostrano interesovanje za uspostavljanje poslova između kragujevačke fabrike i GAZ-a, čija se komercijalna vozila posredstvom firme Verano Motors, od sredine godine prodaju i na srpskom tržištu. Menadžment GAZ-a je saopšzio je još krajem prošlog meseca da ta fabrika u osvajanje tržišta Evrope polazi preko Srbije i Balkana. GAZ kupcima iznosi ponudu u vidu najnovije verzije lakog komercijalnog vozila ,,Gazela nekst".
Ovo vozilo može može da ponese teret od jedne i po do tri tone, dok karoserija vozila može da se preradi u mali kiosk ili ambulantno vozilo. Takođe, na ,,Gazelu" može da se postavi i dizalica, kada bi se to vozilo koristilo i kao ,,pauk". Iz GAZ-u poručuju da je napravljena i ,,euro pet" verzija istog modela koji zadovoljava standarde i potražnju zemalja Evropske unije.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu