KG: Posao za osobe sa invaliditetom kroz javne radove - iKragujevac


Vesti

Na administrativnim i terenskim poslovima upoređivanja realnog stanja gradske imovine i objekata (lokala, stanova, zgrada) sa onim što stoji u dokumentaciji, radiće devet lica sa invaliditetom srednje stručne spreme i troje visokoobrazovanih lica.

Grad Kragujevac je u okviru programa javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje, a na osnovu projekta Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, angažovao 12 osoba sa invaliditetom, koji će raditi na sređivanju dokumentacije vezane za imovinu koja je u vlasništvu Grada.

Javni radovi u lokalnoj samoupravi "Naš cilj da apliciramo za program Javnih radova je bio dvostruki, kaže Obrad Turković pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih. Pre svega želeli smo da imamo pravi uvid u to kakvo je stanje stvari po pitanju objekata i imovine koju grad Kragujevac ima, a sa druge strane želeli smo da angažujemo lica sa invaliditetom visoko i srednje obrazovana koja mogu da nam pruže podršku na adekvatan način, da nešto što je godinama zapostavljeno izađe na videlo i da vidimo sa čim raspolažemo i na koji način najbolje možemo da upravljamo sa tom imovinom i objektima u vlasništvu grada", objašnjava Obrad Turković.

Mesečna nadokanada po osnovu javnih radova na ovim poslovima bez obzira na stručnu spremu je 15.000,00 dinara sa plaćenim porezima, doprinosima i naknadom za prevoz. Ukupna vrednost rada na ovom projektu je milion dinara.

Inače do sada je na osnovu javnih radova u preduzećima, ustanovama i institucijama na teritoriji grada Kragujevca, angažovano 72 lica sa invaliditetom i 48 nezaposlenih lica sa nižom stručnom spremom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu