Ima li pravde: Kragujevčanka ostala bez sina, a sada i bez stana - iKragujevac


Vesti

Starica Zagorka Milošević (74), majka ratnog vojnog invalida koji je u ratu ostao bez noge a preminuo prošle godine, dobila je rešenje da se iseli iz stana.

Stan su dobili na korišćenje 1992. godine, kada joj je sin Dobrosav Topalović teško ranjen. Kada je ostala i bez sina jedinca, gradsko stambeno preduzeće izbacuje je na ulicu.

- Moj sin je otišao u rat 1991. godine i u Ernestinovu, u Sremu, teško je ranjen. Imao je 32 godine. Pukla je granata, ostao je bez noge. Vratio se kući kao teški invalid. Radila sam u fabrici „Filip Kljajić“ kao čistačica, a on je radio kao bravar, pa smo od fabrike dobili stan na korišćenje. Ukupno 38 kvadrata. Imao je sedam operacija, nije mogao da se oporavi nikako. Umro je prošle godine 12. oktobra - priča svoju tužnu sudbinu Zagorka.

Očajna žena koja je izgubila jedino što je na svetu imala i najviše volela - sina, sada piše pisma ministrima. Očekuje da će neko u Srbiji, koja je u rat pozvala Dobrosava, da se smiluje i da je ne istera na ulicu. Nema gde. Ima samo penziju od 13.000 dinara.

- Sećam se dana kada je moj Dobrosav ostao bez noge. Bio je 24. novembar, tri dana pre njegovog rođendana. Teško je to podneo, lečili su ga u bolnici, ali desnu nogu nije imao. U početku su ga obilazili drugari sa ratišta. Našao je devojku, oženio se, zvala se Snežana. Voleli su se, ali se ona teško razbolela 2000. godine. Umrla je od raka dojke - kaže Zagorka.

Gradska uprava za imovinu je donela rešenje da se Zagorka iseli iz stana u Ulici Nikole Pašića broj 35/3-25 odmah. Njena žalba taj postupak ne odlaže.

Preduzeće „Filip Kljajić“, koje je dodelilo stan na korišćenje u kome će živeti sa sinom invalidom i snajom, više ne postoji. Propalo je, kao i odluka da se njihovoj radnici da stan. Preostali su joj požuteli dokumenti, umrlica sina jedinca, stare fotografije i rešenje za iseljenje.

Direktor Javnog stambenog preduzeća Slavoljub Jelić je izjavio za „Blic” da je Dobrosav Topalović kao ratni invalid živeo u stanu, ali je preminuo. Kirija nije plaćana od 2005. Njemu je zbog teškog položaja „gledano kroz prste, ali to više nije moguće”.

izvor/foto: blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu