Održana 100. sednica Gradskog veća - iKragujevac


Vesti

Članovi Gradskog veća grada Kragujevca su na današnjoj 100. sednici Gradskog veća prihvatili nacrt Plana generalne regulacije «Naselja Erdoglija-Bagremar» i nacrt Plana detaljne regulacije «Naselja Licika».

Izradom ovih planova definisane su namene utvrđene Generalnim urbanističkim planom Kragujevac 2015., definisano razdvajanje javnog i ostalog zemljišta, pravila i načini korišćenja zemljišta, razvoj komunalne infrastrukture, zaštita kulturnih dobara i definisani uslovi za izgradnju objekata u ovim naseljima.

Pred članovima Gradskog veća danas su se našli i finansijski izveštaji o poslovanju za 2014. godinu JKP «Vodovod i kanalizacija», «Parking servis Kragujevac» «Čistoća», «Zelenilo», «Gradska groblja» «Gradske tržnice», zatim JP»Gradska stambena agencija» i «Sportski centar Mladost», koji su prihvaćeni i biće upućeni Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Kako bi Statut JKP «Vodovod i kanalizacija» bio usaglašen sa zakonskom regulativom, članovi Gradskog veća danas su dali saglasnost na dopunu Statuta ovog preduzeća. Vodomeri koji su u vlasništvu građana, od sada će biti u nadležnosti JKP «Vodovod i kanalizacija», tako da prilikom njihovog kvara, troškove popravke više ne snose vlasnici, već ovo komunalno preduzeće.

Gradsko veće danas je prihvatilo izveštaj o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju za 2014. godinu i dalo saglasnost na izveštaj o poslovanju za period januar-decembar 2014. godine JP «Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca» i na Program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP «Direkcija za urbanizam – Kragujevac» i «Radio televizije Kragujevac» za 2015. godinu.

Inače, danas je prihvaćeno rešenje o imenovanju članova Saveta za bezbednost, a rešenjem o izmeni Rešenja o javnim parkiralištima, od 1. oktobra naplaćivaće se parking u ulici Tanaska Rajića.

Do sada u ovoj ulici nije bilo naplate parkiranja, tako da je zbog velikog broja parkiranih vozila, saobraćaj u ovom delu grada bio znatno otežan. Prema projektu saobraćajne signalizacije JP «Direkcija za urbanizam-Kragujevac» koji je sačinjen po zahtevu JKP «Parking servis Kragujevac», predviđeno je produžno parkiralište, uz desnu ivicu kolovoza u skladu sa izmenjenim režimom saobraćaja i to od ulice Cara Lazara do ulice Radoja Domanovića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu