Topola obeležila Dan opštine i slavu - iKragujevac


Vesti

Topola je juče na svečan način obeležila Dan opštine i slavu, Malu Gospojinu, koju proslavlja i hram Rodjenja presvete Bogorodice u Karadjordjevom gradu.

Posle litije, ispred zgrade opštine presečen je slavski kolač, a nakon toga održana je svečana sednica Skupštine opštine Topola.

Sveta liturgija u Karadjordjevom gradu služena je u prisustvu velikog broja vernika. Litija koja je prošla ulicama Topole zaustavila se ispred zgrade opštine, gde je presečen slavski kolač.

Na svečanoj sednici opštinske Skupštine povodom slave varoši Topole, Male Gospojine, predsednik skupštine opštine Dragan Jovanović, rekao je da su u ovoj godini uspeli da saniraju štetu nastalu u majskim poplavama od prošle godine.

Predsednik skupštine opštine podsetio je da u ovoj godini nisu imali ni dana restrikcije vode, iako je ovo bila sušna godina, a od izuzetnog značaja je to što su nastavili sa izgradnjom putne infrastrukture.

Proslavi rodjenja Presvete Bogorodice, slave opštine Topola, prisustvovali su ambasador ruske federacije Aleksandar Čepurin, ministri u Vladi Srbije, Nikola Selaković i Velimir Ilić, predstavnici gradova i opština iz Šumadije i Pomoravlja i brojne druge zvanice.

Na svečanoj sednici uručena su priznanja. Nagrade Rodjenje presvete Bogorodice, za doprinos u razvoju opštine dodeljene su preduzeću Morsad iz Topole, Srednjoj školi Kralj Petar Prvi iz Topole i Tanji Vasiljević, djaku generacije te škole.

Osim toga Skupština opštine Topola je dodelila i zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu