Kolo srpskih sestara obeležilo Malu Gospojinu - iKragujevac


Vesti

Sečenjem slavskog kolača u Sabornoj crkvi Mesni odbor Kola srpskih sestara u Kragujevcu juče je obeležio svoju slavu-Malu Gospojinu. Juče se slavila uspomena na dan kada je u Nazaretu, u domu Joakima i Ane, rođena Sveta Deva Marija i spada u jedan od najvećih zavetnih praznika.

Prijem koji je zatim organizovan u Eparhijskom dvoru, a kome je prisustvovala i zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca Slavica Kominac, bio je prilika da se poštovaoci i prijatelji Kola srpskih sestara upoznaju sa aktivnostima i planovima ove humanitarne organizacije.

Predsednica MO Kola srpskih sestara Ljubica Žikić podsetila je najpre da je Kolo srpskih sestara još na osnivanju, daleke 1903.godine, za zaštitnicu izabralo Majku Božiju koja je simbol i rađanja i stradanja i dobrote - dobrote za koju se sve ove godine u svom radu zalažu članice Kola srpskih sestara. “U osnovi našeg rada jesu humana dela, milosrđe, briga za drugog čoveka što više od jednog veka radimo i za šta se zalažemo. Kolo je ojačalo, danas na Malu Gospojinu, našu slavu, primamo nove članice i to nas posebno raduje“, rekla je Ljubica Žikić. Ona je dodala i da ideja o pomoći drugima živi u našem gradu, da je Kragujevac po rezultatima rada među prvima u Srbiji što članicama Kola srpskih sestara daje dodatnu snagu.

Predsednica MO kola srpskih sestara u Kragujevcu Ljubica Žikić zahvalila se ovom prilikom svima koji su u toku proteklih godinu dana pomogli Kolu u realizaciji planiranih aktivnosti i činjenju dobrih dela.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu