U utorak Glavna zatvorena za saobraćaj - iKragujevac


Vesti

Svetski dan bez automobila obeležava se svakog 22. septembra u više od hiljadu gradova. Toj akciji u utorak, sedmi put priključiće se i grad Kragujevac zajedno sa Đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije.

Ponosni smo što idemo u korak sa svetom i što ćemo i ove godine organizovati sada već tradicionalnu manifestaciju “Eco Street party“ – rekla je na konferenciji za medije Mina Jevtović PR menadžer. I ove godine manifestaciju organizuje Đački parlament Prve gimnazije u saradnji sa Udruženjem mladih entuzijasta, a uz podršku grada Kragujevca.

Kao i svake godine do sada, u utorak 22. septembra za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Mi smo za sve naše sugrađane od 7 do 77 godina pripremili prigodan program i niz akcija ekološkog, zabavnog i edukativnog karaktera. Pored predstava i izložbe skulptura od ekoloških metrijala, biće priređena i modna revija, ove godine prvi put od eko materijala, kao i karaoke žurka. Takođe, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Možemo da se pohvalimo, istakla je Mina Jevtović, da je u prethodnih šest godina u toj akciji učetvovalo 300 ljudi.

Naš cilj kao lokalne vlasti je da mladi imaju u ponudi više alternativnih sadržaja i da mogu na kvalitetan način da provode svoje slobodno vreme – rekao je Obrad Turković pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih. Najbitnije je da će mladi u okviru manifestacije Dan bez automobila naučiti nešto novo o zaštiti životne sredine, ali i da će se družti, steći nova prijateljstva. Nama je važno da nam se obratio Đački parlament sa željom da organizuje “Eco Street party“, a da smo mi omogućili uslove za realizaciju. Obezbedili smo finansijska sredstva, zatvaranje ulice za saobraćaj i sve drugo što je neophodno da taj dan prođe u najboljem redu. To i jeste naša ideja da omladinsku politiku i život mladih kreiraju i sprovode mladi i njihove organizacije, a da grad samo stvara uslove za realizaciju. Time se oni na adekvatan način razvijaju, imaju spostveni aktivizam, međusobno se druže i socijalizuju. Naša su vrata uvek otvorena, podsetio je Turković i za sve druge omladinske organizacije koje misle da grad može da im pomogne u realizaciji ideja i projekata.

Inače, Đački parlament Prve gimanzije, rekao je tom prilikom predsednik Lazar Živanović najstariji je južno od Save i Dunava i do sada je kroz tu organizaciju prošlo 500 srednjoškolaca. Iz njihovog rada iznedrile su se brojne akcije i manifestacije kao što su Hoću – neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, sportski turniri ali i Eco Streeet party.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu