Danas je otvorena Klinika za pulmologiju u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Posle  jednogodišnje rekonstrukcije i sanacije, Klinika za pulmologiju Kliničkog centra u Kragujevcu danas je svečano otvorena.

Dogradjen je još jedan objekat za hospitalizaciju pacijenata koji je odvojen od prijemnog i ambulantnog dela.

Najviše novca u poptpunu rekonstrukciju uložio je Klinički centar iz sopstvenih sredstava, dok je jedan deo doniralo Ministarstvo zdravlja.

Klinika za pulmologiju već 50 godina zbrinjava pacijente sa plućnim bolestima u istoj zgradi koja je dislocirana od Kliničkog centra.

Izgradjen je i potpuno nov objekat kojim se odvaja hospitalni od prijemnog dela.

Ministarstvo zdravlja za pokrivanje krova izdvojilo je milion 700 hiljada dinara, dok je sve ostalo finansirao Klinički centar iz sopstvenih sredstava i donacija.

 Zaposleni Klinike za pulmologiju izdvajali su sopstvena sredstva kako bi ova, nekada ruinirana zgrada sada izgledala kao moderni objektat za lečenje plućnih bolesnika.

Na ovoj klinici se godišnje , u kojoj radi 18 lekara i 35 medicinskih tehničara pregleda 10 hiljada pacijenata a čak oko 2 hiljade hospitalizuje.

Klinika za pulmologiju, pored svečanog otvaranja renoviranog objekta, obeležila je i 50 godina razvoja pulmologije u hotelu Kragujevac , gde su osim radnika Kliničkog centra, prisusvovali  i brojni gosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu