Završen 12. Šumadijski sajam poljoprivrede - iKragujevac


Vesti

Uručenjem priznanja odgajivačima, koji su na ocenskim izložbama predstavili žive eksponate: krave, ovce, konje i sitne životinje, u prisustvu predstavnika grada i izlagača, zatvoren je 12. Šumadijski sajam poljoprivrede.

Vlasnik najboljeg grla je Žarko Grbović iz Lapova koji je priznanje osvojio u veoma jakoj konkurenciji. Prema rečima Saše Kostića iz Udruženja odgajivača goveda Šumadija, učestvovalo je šesnaest izlagača sa pedesetak grla iz Knića, Lapova, Kragujevca i Knića.

Nagrade su uručene najboljim odgajivačima ovaca u četiri kategorije, kao i odgajivačima najboljih grla konja. Pehari i diplome uručeni su i odgajivačima sitnih životinja, koji po tradiciji učestvuju na sajmu poljoprivrede.

Predstavnici “Šumadija sajma“ kao organizatori ove najveće jesenje smotre agrara kažu da je sajam opravadao očekivanja. Prema rečima direktora Dušana Petkovića predstavilo se više od 300 izlagača – udruženja, proizvođača, stočara, kompanija i preduzetnika. Hala i prostor oko hale bili su ispunjeni do poslednjeg mesta. Može se već govoriti o prestižu, a naša je želja da naredne godine napravimo bar dva koraka unapred.

Posetom i izlagačima, zadovoljni su i u Odeljenju za poljoprivredu. Kako je istakla načelnica Ljiljana Petričević, u protekla četiri dana sklopljeno je dosta poslova i prodato je dosta robe. Svi su zadovoljni i nadamo se da će učestvovati i na sledećem sajmu poljoprivrede.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu