KG: Poštovanje volje većine odbornika - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Milan Urošević danas je odgovorio na zahtev za sazivanje sednice gradskog paralmenta po hitnom postupku koji su 8.septembra 2015.godine sa 29 potpisa odbornika uputile odborničke grupe ''Zajedno za Šumadiju'' i ''Demokartske stranke''.

 Oni su zatražili da se na dnevnom redu sednice Skupštine grada Kragujevca, po hitnom postupku, kao tačka dnevnog reda razmatra Zaključak o stanju javnog informisanja u gradu Kragujevcu.

Poštovanje volje većine odbornika U Uroševićevom odgovoru navodi se da je, u skladu sa članom 141.Poslovnika Skupštine grada Kragujevca, iako je on jedino ovlašćeno lice da ''proceni'' upućeni zahtev, ne može da zanemari činjenicu da je Skupštini grada Kragujevca 1.septembra 2015.godine, od istih predlagača, već bio upućen predlog Zaključka identičnog naziva i u velikom obimu iste sadržine.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević, u odgovoru odborničkim grupama ZZŠ i DS, dalje podseća da je navedeni predlog Zaključka bio upućen u redovnu proceduru kao materijal za dopunu predloženog dnevnog reda sednice Skupštine grada koja je održana 4.septembra. Na toj sednici od ukupno 78 prisutnih odbornika 51 odbornik je glasao protiv uvršćavanja navedenog predloga u Dnevni red sednice.

''Uz maksimalno uvažavanje svih odbornika Skupštine grada, kao i teme koja je predložena za razmatranje, ne mogu a da ne pođem od činjenice da sam ja kao predsednik Skupštine grada, samo ''prvi među jednakima'' i da je moja obaveza, pored poštovanja zakona i Poslovnika Skupštine grada, poštovanje i volje većine odbornika, a većina odbornika se već izjasnila u pogledu predloženog Zaključka, tako da smatram da nisam u mogućnosti da ''procenim'' drugačije'', navodi se u odgovoru predsednika Skupštine grada Kragujevca Milana Uroševića na zahtev koji su uputile odborničke grupe ''Zajedno za Šumadiju'' i ''Demokratska stranka''

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu