UPOZORAVAJUĆE: U Kragujevcu eksplozija maloletničkog kriminala! - iKragujevac


Vesti

Pred vršnjačkim nasiljem ne treba zatvarati oči, jer ono postoji i problem je celokupne zajednice, a na njegovom suzbijanju treba da se angažuju sve strukture društva, ocenili su danas predstavnici Policijske uprave Kragujevac i Školske uprave na sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola u tom gradu.

Na sastanku je iznet podatak da je tokom prošle godine registrovano osam slučajeva vršnjačkog nasilja, a da je ukupno evidentirano 147 delikata, što je više u odnosu na 2013./14. godinu.

Prošle godine registrovano je 57 delikata sa elementima krivičnog dela, što je manje u odnosu na prethodnu godinu.

Prema rečima predstavnika policije, 80 odsto krivičnih dela, kao što su uglavnom krađe i oštećenja tuđih stvari, izvršen je između prve i druge smene.  Reč je uglavnom o krađi mobilnih telefona, lompljenju prozora na školama i uništavanja školskog inventara, a dešavaju se i sitne čarke, kao i ozbiljne tuče.

Projektom "Školski policajac" obuhvaćeno je 17 osnovnih i 10 srednjih škola u Kragujevcu, u kojima o bezbednosti učenika brine 13 policajaca. Tim projektom nisu pokrivene seoske škole u kojima, kako se čulo, takođe postoji potreba, zbog pojave nasilja.

Načelnik Školske uprave Goran Joksimović naglasio je da su sve škole u obavezi da formiraju poseban
tim za prevenciju i suzbijanje nasilničkog ponošanja.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu