Da li su ovakvi užasi mogući u kragujevačkim školama [VIDEO] - iKragujevac


Vesti

Javnost u Srbiji šokirao je video snimak na kojem tri učenice prvog razreda srednje škole u Kruševcu brutalno tuku svoju školsku drugaricu. Roditelji sa pravom postavljaju pitanje koliko su im deca zaista bezbedna u školi.

Brutalni okršaj posmatrao je veliki broj učenika, ali niko nije pomogao devojci koju su šutirali dok je ležala na zemlji.

- Nemoj da je čupaš! Nabodi je pesnicom! – čuje se kako posmatrači savetuju crvenokosu devojku dok ona levom pesnicom udara u glavu tinejdžerku sa kovrdžavom, crnom kosom. Snimak traje više od minut, i na njemu se, pored četiri učesnice okršaja, vidi i brojna publika.

 

Poražavajuća činjenica je da su tuče đaka učestala pojava u školama.

Podsetimo pre nekoliko meseci u jednoj srednjoj školi  u Kragujevcu učenik je napao profesora, pre dve godine učenik je bejzbol palicom udario drugog učenika u glavu i naneo mu ozbiljne povrede.

Kako je moguće da se ovakve stvari dešavaju u školama gde bezbednost dece mora da bude na najvišem nivou. U svakoj školi postoji školski policajac, ali očigledno se tuče i maltretiranja pojedinih učenika nastavljaju.

Postavlja se pitanje šta nažalost treba da se desi da bi se ovakvim stvarima stalo na put.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu