Počela dvadeseta likovna kolonija „Gružanska jesen“ - iKragujevac


Vesti

„Centar za kulturu, turizam i sport-Knić“ i Opština Knić, organizovali su dvadesetu, jubilarnu likovnu koloniju „Gružanska jesen“, koja je svečano otvorena u zgradi Opštine Knić.

Prijemu, održanom povodom otvaranja likovne kolonije, prisustvovali su direktor Centra za kulturu, turizam i sport, opštine Knić, Aleksandar Radosavljević, Predsednik opštine Ljubomir Đurđević, Predsednik Skupštine Milić Milović i Pomoćnici predsednika opštine Nevena Luković i Nikola Čamparević. Minutom ćutanja, prisutni su odali poštu osnivaču Likovne kolonije i bivšoj direktorki turističke organizacije, preminuloj Nataši Đurđević.

Aleksandar Radosavljević, direktor Centra, poželeo je dobrodošlicu , lep i ugodan boravak učesnicima ovogodišnje likovne kolonije. Njih dvadeset, biće smešteni kod domaćina, koji se bave seoskim turizmom. Među umetnicima na ovogodišnjoj likovnoj koloniji je i gost iz Rusije, Viktor Zolotov.

Likovna kolonija „Gružansaka jesen“, godinama se nalazi u kalendaru značajnih turističkih manifestacija, koji objavljuje Turistička organizacija Srbije.

Završno veče, uz prigodan kulturno-umetnički program, održaće se u petak 11. septembra u Domu kulture opštine Knić, gde će biti izloženi radovi nastali na ovogodišnjoj koloniji. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu