KG: Pojačan nadzor nad divljim deponijama - iKragujevac


Vesti

Iako radnici JKP “Čistoća“ svakodnevno čiste javne površine od divljih deponija, usled nemarnosti građana, neprestano se pojavljuju nove u svim delovima grada i na svim lokacijama. Divlje deponije nisu samo ružna slika naših naravi, već istovremeno predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje sugrađana.

S obzirom na to da svakog dana radnici “Čistoće“ očiste 30 – tak divljih deponija i da to, kao ni brojni apeli upućeni nesavesnim građanima, nisu dali nikakve rezultate, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove, koja je uključena u taj posao od ponedeljka 14. septembra pojačaće nadzor.

Od sledećeg ponedeljka, prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, pojačaćemo nadzor preko komunalnih inspektora i komunalnih policajaca nad stvaranjem divljih deponija i nesavesnog odlaganja raznih vrsta otpada na javnim površinama. Sve se to sprovodi u cilju zaštite namenskog korišćenja javnih površina i sprečavanja narušavanja higijenskih uslova za stanovanje.

Ilić je tom prilikom podsetio da odlaganje otpada na javnoj površini predstavlja prekršaj za koji je zaprećena novčana kazna na licu mesta u iznosu 5000 dinara. Komunalna policija, poručuju iz te gradske uprave, dežuraće danonoćno na spornim lokacijama.

Inače, preduzeće “Čistoća“ svakog prvog vikenda u mesecu organizovaće akcije odvoženja kabastog otpada. Građani ovu uslugu neće dodatno plaćati, a dovoljno je da putem kol centra na broj 501 – 180 najave u kom delu grada će odložiti nameštaj i druge kabaste stvari.

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu