Uspešna prva pešačka vodička tura kroz Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Proteklog vikenda u organizaciji Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ realizovana je prva turistička vodička tura u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“.

Zainteresovani Kragujevčani posetili su tri objekta Narodnog muzeja. Grupa je krenula u obilazak sa trga „Kod Sata“ gde im je Marija Radovanović, vodič Gradske turističke organizacije, objasnila istorijski značaj tog mesta u prestoničkom periodu i u vremenu razvoja industrije naše zemlje, što je bilo medijski propraćeno.

Prvi objekat Narodnog muzeja koji su turisti posetili bila je Stara skupština u kojoj su se upoznali sa razvojem parlamentarizma u Srbiji, a zatim su u Amidžinom konaku videli izložbu „Prvi dan Prvog svetskog rata“. U laganoj šetnji kroz grad učesnici ture su saznali brojne činjenice o zgradi tržnice, gimnaziji, teatru, palati Narodne banke, kafani „Balkan“, Grand hotelu Gušić, Paštrmčevoj i kući dr Ilije Kolovića da bi stigavši do kuće prote Miloja Barjaktarovića pogledali etnološku izložbu „gradski život u Kragujevcu u drugoj polovini 19. veka“.

U grupi su bili i turistički tehničari drugog razreda Trgovačko ugostiteljske škole „Toza Dragović“ predvođeni profesorkom Zoricom Vulović. Svi su bili puni utisaka i odmah su pitali kada će biti i koja je tema naredne pešačke ture.

Naredna vodička tura biće organizovana 19. septembra i planirana je poseta Staroj i Novoj crkvi. Polazak je u 12 sati na trgu „Kod Sata“. 

izvor/foto: GTO Kragujevac 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu