Sve spremno za Šumadijski sajam poljoprivrede - iKragujevac


Vesti

Iako je do otvaranja ostalo još četiri dana, na “Šumadija sajmu“ u Kragujevcu sve je spremno za najveću jesenju smotru agrara u Srbiji. 

Preko 300 izlagača na sedam izložbi stoke i ostalih živih eksponata, oko 150 žena okupljenih u zadrugama i udruženjima, uz stotinak klasičnih izlagača – kompanija i preduzetnika sa asortimanom koji obuhvata kompletnu sferu agrara (poljoprivredni proizvođači, distributeri poljoprivredne mehanizacije, ratari, povrtari, voćari, vinogradari, predstavnici prehrambene industrije...) okosnica su Sajma koji na prostoru oko i u samoj hali “Šumadija sajma“ počinje u četvrtak, 10. septembra.

Ceremonija otvaranja je u 10.00 sati na platou ispred hale, po tradiciji, uz bogat kulturno-umetnički program, za koji je zadužen folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ iz Kragujevca.

Iz programa izdvajamo izložbe ovaca i priplodnih ovnova, konja, krava simentalske rase, kao i izložbu sitnih životinja. U okviru 12. Sajma poljoprivrede u petak u 10.00 sati u Pešačkoj zoni biće otvorena 33. tradicionalna izložba pčelarstva: meda, pčelinjih proizvoda, pribora i opreme.

Takođe, u petak u 13.00 sati u Medija centru biće priređena prezentacija rada ruralnih centara u organizaciji Gradske uprave za upravljanje projektima i održivi razvoj, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Odeljenja za poljoprivredu grada Kragujevca.

Iz pratećeg programa izdvajamo - Druženje mališana sa poni – konjićima, koje će Konjički klub “Kraguj“ organizovati sva četiri dana sajma u dva termina od 12.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 sati. Za ljubitelje rukotvorina, od 11. septembra biće otvoren Sokak zlatnih ruku. U subotu osim ocenske smotre konja i pasa u 12.00 sati Kinološko društvo “KG – 2012“ prikazaće dresuru pasa.

Radno vreme sajma je od 9.00 do 19.00 sati u četvrtak, petak i subotu, dok se u nedelju 13. septembra sajam zatvara u 15.00 sati uz kulturno – umetnički program KUD “Dukati“. Organizatori podsećaju da se ulaz i parking ne naplaćuju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu