Da li se deca u Kragujevcu drogiraju?! - iKragujevac


Vesti

Vesti o sve češćem vršnjačkom nasilju i narkomaniji u školama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a kako to sprečiti - pitanje je na koje mnogi traže odgovor. Ova tema, kako veće gradove u Srbiji, ne zaobilazi ni Kragujevac. 

Vest koja je uzdrmala celu Srbiju je da, prema nezvaničnim podacima, najmlađi registrovani ovisnik o heroinu ima samo 11 godina, i iz Niša je. 

U to ime, u tom gradu je otpočela akcija pod nazivom ''Dete, nemoj da se predaš'', a angažovani su svi- od stručnjaka do muzičara koji takodje daju svoj doprinos.

Podaci o maloletnim licima iz Kragujevca koja su zavisnici, a posebno oni najmladji, nisu precizirani, ali veruje se da ih ima mnogo više nego što se pretpostavlja.

Posebno je važno da kako u Nišu, tako i u svim gradovima Srbije, stručna lica i lokalne samouprave daju akcenat na edukaciji mladih u smislu prevencije, kao i da svi nadležni organi hitno reaguju kada uoče problem.

Ipak, često su i roditelji ti koji ne obrate dovoljno pažnje na decu, a upravo bi porodica trebalo da bude okosnica vaspitanja i kako dobrih, tako i loših navika kod dece.

Kada dete postane zavisnik nažalost je obično već kasno, stoga obratimo pažnju na našu decu koja bi trebalo da budu centar svega kako u sadašnjosti tako i u budućnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu