Nova signalizacija u zonama škola i obdaništa - iKragujevac


Vesti

U susret novoj školskoj godini, a radi povećanja bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove u saradnji sa Parking servisom, danas je otpočela akciju postavljanja novih znakova obaveštenja u zonama škola i obdaništa.

Reč je o lako uočljivim znakovima, povećanih dimenzija u odnosu na dosadašnje, sa povećanom retrorefleksijom folije u skladu sa novim pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji iz 2014. godine koji će biti postavljeni u zonama škola i obdaništa.U prvoj fazi biće postavljeno 12 znakova, na šest najprometnijih lokacija u gradu. Tokom današnjeg dana signalizacija će biti postavljena u bulevaru Kraljice Marije, u zoni plavog Pešačkog mosta, u ulici Lepenički bulevar kod Pešačkog mosta – Ćiftina ćuprija i u ulici «19. oktobrar» u Ilićevu u zoni oko obdaništa.

Prvi put u našem gradu, postupajući shodno novom pravilniku o saobraćajnoj signalizaciji, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove donela je odluku da u zoni osnovnih i srednjih škola i u zoni obdaništa postavi saobraćajne znake obaveštenja.

Radi se o znacima koji imaju najveći stepen svetloodbojnosti, povećanih dimenzija, i lako su uočljivi u saobraćaju, a naročito u otežanim vremenskim uslovima. U sledećoj fazi, nakon procene stručnih službi, određeni broj tih znakova biće dopunjen tablama ograničenja brzine – kaže Andreja Ilić, načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu