Zakazana 32. redovna sednica Skupštine grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Šefovi odborničkih grupa lokalnog parlamenta grada Kragujevca, juče su se posle letnje pauze, sastali sa zamenikom predsednika Skupštine grada Slavicom Kominac, kako bi razmotrili pristigle predloge i izmene odluka o kojima će odbornici raspravljati na predstojećem zasedanju.

Posle konsultacija zamenik predsednika Slavica Kominac, zakazala je 32. redovnu sednicu za 4. septembar 2015. godine sa početkom u 09:00 sati.
Na dnevnom redu naći će se niz proceduralnih tačaka, koje je zakonodavni organ lokalne samouprave dužan da donese, a najviše tačaka o kojima će se glasati odnose na predloge akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja, gde će doći do promena u školskim odborima, a razmatraće se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direkora javno - komunalnih preduzeća kojima je istekao mandat i direktora preduzeća za koja nije bio uspešan javni konkurs.
Imajući u vidu da se na konkurs za imenovanje direktora JKP “Gradska groblja“ koji je raspisan u junu mesecu ove godine nije prijavio nijedan kandidat, odbornici će na narednoj sednici odlučivati o raspisivanju novog Javnog konkursa za imenovanje direktora za ovo preduzeće čiji je osnivač grad Kragujevac.
Pred odbornicima će se naći i predlozi programa čijim bi se usvajanjem obezbedila sredstva za investicionu pomoć u prevazilaženju problema u slučaju elementarnih nepogoda, i kako ističe Slavica Kominac, za Kragujevac je značajno to što ova sredstva ne opterećuju budžet grada.
Na 32. redovnoj sednici Skupštine grada biće razmatrani i predlozi odluka o izmenama osnivačkih akata javno-komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija“, “Čistoća“ i “Gradske tržnice“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu