Pripreme za Šumadijski sajam poljoprivrede u punom jeku - iKragujevac


Vesti

Najveća jesenja smotra agrara u Srbiji - 12. Šumadijski sajam poljoprivrede biće organizovan od 10. do 13. septembra - rekao na današnjoj konferenciji za medije direktor “Šumadija sajma“ Dušan Petković.

Do sada se za učešće na sajmu prijavilo preko 80 izlagača. Prijave se još uvek primaju i ako je suditi po interesovanju očekujemo oko stotinak izlagača. Cene zakupa nismo godinama menjali, najniže su u regionu. Ispred hale zakup po kvadratnom metru iznosi 7 evra, a u hali u zavisnosti od veličine i opremljenosti štanda, cene zakupa se kreću od 20 do 35 evra.

Šumadija sajam, posle izvesnih problema kroz koje je prošao, sada kreira malo drugačiji poslovni ambijent koji će doprineti da sajamske manifestacije budu ozbiljnije organizovane - naglasio je Petković. Naša je želja da firmu postavimo na zdrave noge i da sajam iz godine u godinu bude što bolji i uspešniji.

Pokrovitelj Sajma je grad Kragujevac koji je za te namene izdvojio oko dva miliona dinara, što je 70 posto u odnosu na prošlu godinu. Umanjena sredstva neće uticati na kvalitet ponude, rekao je tom prilikom Zoran R. Prokić član Gradskog veća za poljoprivredu. Udruženja, koja tradicionalno organizuju izložbe, prihvatila su to sa razumevanjem, tako da će i ove godine biti priređeno sedam izložbi. Učešće na sajmu su potvrdili Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Šumadija“ iz Kragujevca, Kinološko društvo “KG - 2012“, Udruženje za odgoj i zaštitu sitnih životinja, Udruženje “Agro pastir“, Udruženje odgajivača ovaca “Šumadija virtemberg“, Centar za unapređenje poljoprivrede i razvoj sela “Agrobiznis centar“ iz Kutlova i Društvo pčelara Kragujevac.

I ove godine smotru najboljih poljoprivrednika Šumadije i Srbije, pratiće niz manifestacija, kao što je recimo Škola jahanja ali i bogat kulturno - umetnički. Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati, a ulaz i parking neće se naplaćivati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu