KG: Formira se Sportsko privredno društvo - iKragujevac


Vesti

Na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba ''Radnički'' dato je ovlašćenje Upravnom odboru za formiranje Sportsko privrednog društva, koje bi funkcionisalo pod ingerencijom grada Kragujevca.

Za ovaj predlog glasalo je svih 47 prisutnih članova Skupštine kluba. Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, izjavio je da je ovaj predlog donela Radna grupa zadužena za rešavanje teške situacije u Fudbalskom klubu ''Radnički'' i da je to jedino rešenje da klub izađe iz finansijske blokade i nastavi sa normalnim funkcionisanjem.

Tokom sednice čuli su se razni problemi sa kojima se suočava klub i predlozi za njihovo rešavanje. Čak je i prikupljen novac putem dobrovoljnih priloga članova Skupštine.

Igrači i treneri mesecima ne primaju plate, pa je klubu hitno potreban priliv novca. Rukovodstvo pokušava da naplati dug Fudbalskog kluba ''Partizan'' koji iznosi 5,7 miliona dinara. Grad ovim preuzima odgovornost za rešavanje situacije u klubu, ali će i dalje nastaviti da traži strateške partnere za Fudbalski klub ''Radnički''. Odluku sa vanredne sednice Skupštine kluba trebalo bi da verifikuje i Skupština grada Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu