Jos jedno resenje teške situacije - iKragujevac


Vesti

Problem Centra za strna žita još uvek nije rešen, iako se predstavnici lokalne uprave, nadležnog ministarstva i zaposleni nadaju raspletu teške situacije.

Grad je već iskazao nameru da preuzme odgovornost za nagomilane novčane obaveze.

Sa druge strane predstavnici ministarstva nagoveštavaju da će zaposlenima u ovoj naučnoj ustanovi ponuditi, da svoju istraživačku delatnost preorjentišu u skladu sa potrebama tržišta.

Dramatična situacija u Centru za strna žita koja je dovela do štrajka 37 zaposlenih, nije ni u čijem interesu, kaže gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i dodaje da rešavanje statusa ove naučno istraživačke ustanove, sa 46 zaposlenih složen proces.

Nagomilani dugovi, zaostale zarade, odsustvo osnovnih sredstava za rad i kulminacija nezadovoljstva zaposlenih štrajkom poznati su nadležnom ministarstvu.

Uskraćena sredstva iz državnog budžeta koja nisu stigla do nadležnog ministarstva usporila su rešavanje problema kragujevačkog Centra za strna žita.

Podsećamo, zaposlenima se duguje za 23 zarade 70 miliona, na posao dolaze bez overenih zdravstvenih knjižica, a ukupna dugovanja iznose oko 120 miliona dinara.

U medjuvremenu su ostali bez mehanizacije i osnovnih sredstava za rad.

Iako je pomoćnik ministra Ljubiša Antonijević nagovestio moguće rešenje za nekada ugledni naučni centar, nije precizirano kada će i zaista to biti. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu