Kragujevac dobija Opštu bolnicu? - iKragujevac


Vesti

U Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, smatraju da je opšta bolnica kao sekundarni vid zdravstvene zaštite neophodna Kragujevcu.

Direktori ovih zdravstvenih ustanova su podržali inicijativu na sednici gradskog Saveta za zdravstvo koja treba da bude upućena Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja.

Zbog pacijenata i struke, kao i proširenja zdravstvenih usluga, Kragujevcu je neophodna opšta bolnica, kao oblik sekundarne zdravstvene zaštite.

U zdravstvenom sistemu grada sada postoji vakuum izmedju ustanova primarne zdravstvene zaštite i Kliničkog centra kao ustanove najvišerg ranga - ocenio je direktor Doma zdravlja Zoran Todorović.

Opravdanost otvaranje opšte bolnice potvrdjuje i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Aleksandar Kličković.

Prema njegovim rečima opšta bolnica bi pored ostalog trebalo da doprinese boljem zbrinjavanju onkoliških i starijih pacijenata za koje sada nema dovoljno kapaciteta.

Predstavnici kragujevačkih zdravstvenih ustanova podržali su inicijativu za opštu bolnicu na gradskom Savetu za zdravstvo koja treba da bude upućena Vladi i Ministarstvu zdravlja.

O opravdanosti projekta treba da bude uradjen i elaborat. Inicijativa za otvaranje opšte bolnice nije nova u Kragujevcu ali se, kako saznanjemo, sada razmišlja o novoj lokaciji - prostoru nedaleko od nove zgrade Hitne pomoći gde bi se gradila bolnica površine 15.000 kvadratnih metara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu