KG: Završena akcija dobrovoljnog davanja krvi u salonu Gradske uprave - iKragujevac


Vesti

Svečani salon zgrade Gradske uprave trenutno je otvoren za akciju dobrovoljnog davanja krvi. Sakupljena krv građana pokrivaće potrebe Službe za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Kliničkog centra Kragujevac. Pomenutu akciju podržao je gradonačelnik Radomir Nikolić I među prvima se odazvao istoj zajedno sa svojim saradnicima i zaposlenimai u Upravi. 

“Nedostatak jedinica krvi u Centru za transfuziju Kliničkog centra Kragujevac bio je povod za upućivanje apela gradonačelnika Nikolića svim zaposlenima u Gradskoj upravi, javnim i javno komunalnim preduzećima, zdravstvenom i sektoru socijale kao i sugrađanima dobre volje da se odazovu i svojim humanim gestom pomognu onima kojima je dragocena tečnost potrebna“, izjavila je doktorka Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja. ,,Lični primer je nabolji način da se podstaknu svi koji to mogu, da doniraju ovu dragocenu tečnost i pomognu onima kojima krv život znači”, dodala je doktorka Damnjanović.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se realizovala u toku dana, odvijala se u saradnji sa kragujevačkim Crvenim krstom i Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Kliničkog centra. Dobrovoljno davanja krvi jeste akcija čiji je pokrovitelj Gradska uprava.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu