KG: 2016. godina ključna za obnovu infrastrukture - iKragujevac


Vesti

Tokom naredne godine u Kragujevcu će biti izvedeno nekoliko velikih investicija za koje će biti obezbeđena sredstva iz dugoročnog kredita u vrednosti od 7 miliona evra, koji će pod povoljnim uslovima biti odobren na period od deset godina. 

 Pomenuta finansijska sredstva biće uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu i obnavljanje voznog parka gradske Čistoće.
U planu je završetak radova u ulici Save Kovačevića, Viška ulica, Petrovačka magistrala i most, servisne saobraćajnice u krugu Servis 2, Dušana Đorđevića, Dragojla Dudića, Partizanskih kurira, Radovana Mićovića i drugim. Najveći problem predstavlja nepostojanje građevinskih dozvola za veliki broj ulica. Postoji najava da će sledeća godina biti godina kapitalnih ulaganja u infrastrukturu i uličnu mrežu. Da bi se svi planovi realizoval, potrebna je kompletna projektna dokumentacija, koja podrazumeva projekat sa građevinskom dozvolom i sa rešenim imovinskim odnosima.
Neophodne su i investicije u školske objekte. Neki od projekata u ovoj oblasti su već završeni.
Tokom 2016. godine u planu je izgradnja moderne autobuske stanice dostojne grada Kragujevca. Sredstva koja se planiraju za tu namenu iznose oko 5 miliona evra. Delom dugoročnog kredita obaviće se i nabavka kamiona i kontejnera za JKP Čistoća I time bi kompletan vozni park  Čistoće bio obnovljen.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu